Nieuws Limburg Eltec mag als eerste ontploffingen vermijden

Eltec mag als eerste ontploffingen vermijden

Eltec mag als eerste ontploffingen vermijden

Motoren en andere materialen die in ruimtes worden gebruikt waar ontvlambare producten staan opgeslagen, dienen volgens de wet ‘explosieveilig’ te zijn. Er moeten door de fabrikant allerhande ingrepen op gedaan worden (zoals afdekplaatjes) zodat er geen vonken kunnen afspringen die tot een ontploffing of brand kunnen leiden. Nu is het zo dat deze explosieveilige motoren volgens de wetgeving moeten hersteld of onderhouden worden door firma’s met een speciale erkenning hiervoor. Tot dusver is Eltec System in Genk het eerste en enige bedrijf in België dat van keuringsorganisme AIB-Vinçotte dit certificaat ontving.

“Met dit certificaat kunnen we zowel in België als daarbuiten herstellingen aan explosieveilig materieel uitvoeren conform de nieuwe norm,” zegt zaakvoerder Sabine Hahn (foto). “Dit is erg belangrijk, aangezien ongecontroleerde manipulatie van deze explosieveilige motoren de bescherming ervan kan beschadigen, waardoor er toch gevaar op ontploffingen of brand ontstaat. Met dit certificaat in de hand kunnen wij onze klanten nu aantonen dat wij de competenties hebben om goed zorg te dragen voor hun dure investeringen en daarbij niets inboeten aan het oorspronkelijke veiligheidsniveau.”

Het certificaat is 3 jaar geldig en wordt periodiek geaudit door AIB-Vinçotte.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.