Emgo schrapt 70 jobs en redt er 100 met steun LRM

Emgo

in Lommel, producent van glazen onderdelen voor lampen, gaat 70 jobs schrappen. Anderzijds nemen 2 managers van Emgo zowat 100 medewerkers mee voor de opstart van een nieuw bedrijf in glas voor zonne-energie. Dat werd bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Zoals bekend wordt de gloeilamp overal in Europa verboden omwille van het hoge energieverbruik. Omdat Emgo in Lommel, een 50/50 joint-venture tussen Philips en Osram, onder meer de ballonnen voor deze lampen maakt, dringt een herorganisatie zich op. Een proactieve zoektocht naar energie-efficiëntere toepassingen moet zoveel mogelijk werkgelegenheid in Lommel houden. Het resultaat van die oefening is dat er van de 300 jobs tegen eind 2011 alsnog 70 worden geschrapt (65 FTE's op 278).

Een 100-tal andere medewerkers verhuist bovendien naar een nieuw bedrijf, dat als spin-off wordt gelanceerd door twee managers van Emgo. Met de steun van investeerders LRM en Capricorn Venture Partners, die elk 10 miljoen euro inbrengen, zal Ducatt nv worden opgericht. Dit wordt een hoogwaardige productie-entiteit van speciaal glas voor fotovoltaïsche toepassingen. Het nieuwe project doet op die manier beroep op de expertise van de traditionele glasindustrie voor de ontwikkeling van een nieuw, toekomstgericht productengamma.