Nieuws Limburg En de Ambiorixprijs gaat naar….

En de Ambiorixprijs gaat naar….

En de Ambiorixprijs gaat naar….

De Ambiorixprijs, één van de meest prestigieuze ondernemingsprijzen, wordt dit jaar toegekend aan Melexis. Dat hebben VKW Limburg en de jury zopas bekendgemaakt.

Melexis ontwikkelt en produceert sensoren en halfgeleiders voor voornamelijk de auto-industrie. Het bedrijf met zetel in Tessenderlo bestaat 25 jaar en is actief in 11 landen op 3 continenten. Het telt meer dan 900 medewerkers, waarvan 270 in België, gelijk verdeeld over Tessenderlo en Ieper. In 2013 behaalde Melexis een omzet van 275 miljoen euro en bekleedt hiermee de 5de plaats wereldwijd als producent van sensorchips voor de auto-industrie. Hoofdaandeelhouder is Standard-voorzitter Roland Duchâtelet. Het bedrijf wordt geleid door Françoise Chombar, één van de weinige vrouwen die een bedrijf van die omvang aansturen.

Françoise Chombar, ceo van Melexis.

Françoise Chombar, ceo van Melexis.

Chombar FrancoiseVolgens de onafhankelijke Ambiorixjury o.l.v. prof. Leo Sleuwaegen, “belichaamt Melexis op een inspirerende wijze de transitie van Vlaanderen naar een innovatie gedreven kenniseconomie. Een rolmodel voor vernieuwend ondernemerschap in de regio en daarbuiten.” Kortom, een sterspeler in de Vlaamse technologiesector.

De Ambiorixprijs is al aan zijn 25ste editie toe en wordt maandag a.s. uitgereikt aan topvrouw Françoise Chombar tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg in aanwezigheid van meer dan 1100 ondernemers en bedrijfsleiders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.