En de Livia Award gaat naar… Inge Van Hoef!

Inge Van Hoef van Axor Industriebouw in Bocholt werd donderdagavond in Hasselt uitgeroepen tot winnares van de felbegeerde Livia Award, een onderscheiding die Unizo Limburg al voor de 18e keer uitreikt aan een vrouwelijke ondernemer die als rolmodel in de provincie fungeert.

De Unizo Livia Award gaat naar leading ladies met een neus voor zaken. “Inge Van Hoef is zo iemand”, steekt juryvoorzitter Hilde Peerlings van wal. “Ze staat mee aan het hoofd van Axor Industriebouw en een reeks aanverwante bedrijven. Inge viel op tussen de andere genomineerden, door onder meer de duidelijke groeistrategie in Limburg én richting Wallonië, het lage verloop binnen het bedrijf, én haar persoonlijke 'down-to-earth'-benadering. Inge doet wat ze zegt, en zegt wat ze doet.”

LEES OOK: "Met een frisse geest kan je de hele wereld aan"

De lovende woorden van de juryvoorzitter voelde Inge allerminst aankomen. “Na het telefoontje dat ik bij de drie genomineerden zat, schoten beide handen al de lucht in. Dat ik nu de felbegeerde award mee naar huis – naar Axor – mag nemen, is de kers op de taart. Het is een bevestiging van: ‘Hey, ik ben goed bezig, want ik ben als vrouw en ondernemer een meerwaarde in mijn vak'.”

En ook op persoonlijk vlak was de jury vol lof over de laureaat. Hilde Peerlings: “Inge blinkt uit in gedrevenheid, iemand die een vinger aan de pols houdt en een band opbouwt met haar medewerkers. Een echte teamplayer!” Die groei op persoonlijk vlak wil Inge zeker voorzetten. “Ik ben ervan overtuigd dat hoe harder je aan jezelf en je persoonlijke groei werkt, hoe beter je wordt in alles wat je doet, dus ook als ondernemer.”

Traditiegetrouw gaat de winnaar van de Livia Award naar huis met een juweel met waardevolle Tahiti-parel, geselecteerd en ontworpen door Juwelier Ann Buntinx.