Nieuws Limburg “En waar is het plan om de economie te redden?”

“En waar is het plan om de economie te redden?”

“En waar is het plan om de economie te redden?”

Voka Limburg reageert ontgoocheld op de beslissing van de verlengde lockdown door de Nationale Veiligheidsraad. Johann Leten vindt vooral dat de regering te lang wacht met een gefaseerd plan uit te rollen om de economische activiteit op volle toeren te krijgen.

“De gezondheid primeert, dat hebben we steeds gezegd. Maar er is ook nood aan perspectief en een plan”, aldus de gedelegeerd bestuurder. “Steeds meer ondernemingen willen terug opstarten en willen hun personeel niet van tijdelijke naar definitieve werkloosheid laten gaan. Onze ondernemingen hebben al massaal maatregelen getroffen om veilig te kunnen werken. Na de goede overheidsmaatregelen om onze ondernemingen te steunen, zijn er nu maatregelen nodig voor een slimme en gefaseerde heropstart van de economie”, vindt Leten.

Voor Voka is de balans van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad te mager. Er wordt te veel vooruitgeschoven en er is te weinig perspectief voor zowel de ondernemingen als hun medewerkers. Volgens de ondernemersorganisatie onderschatten de overheden de urgentie om maatregelen te treffen voor het economisch drama dat op ons afkomt.

“Bijna 9 op 10 bedrijven lijdt omzetverlies, maar toch zijn er week na week meer ondernemingen die de rug willen rechten, die de draad terug willen oppikken. Maar dan is er wel snel perspectief nodig, een routeplan om de economie die nu in lockdown zit, slim en gefaseerd terug open te stellen”, zegt Johann Leten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.