Nieuws Limburg En wat doen Van Havermaet, Keroma, De Factuurwinkel en Viata?

En wat doen Van Havermaet, Keroma, De Factuurwinkel en Viata?

En wat doen Van Havermaet, Keroma, De Factuurwinkel en Viata?

Nog meer goed nieuws van Limburgse bedrijven in corona-tijden!

– Advieskantoor Van Havermaet (Hasselt) heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee je kunt berekenen hoeveel loon je bovenop de tijdelijke werkloosheid aan je werknemers kunt bijpassen. “Zo’n aanvullende vergoeding is niet verplicht, maar het beperkt de negatieve impact op het maandelijks budget van je werknemer én biedt een stukje stabiliteit in onzekere tijden”, zegt directeur Kristof Meesters.

Keroma Techniek uit Genk, groothandel in hygiënische producten, is erin geslaagd om 17.000 liter alcoholgel in te voeren uit Estland. “Deze handalcohol en oppervlaktereiniger bevatten minstens 70% ethanol zodat virussen, bacteriën en schimmels al na 2 minuten dood zijn”, zegt zaakvoerder Wendy Kerff. “We zijn dus heel blij dat we onze Limburgse klanten, zowel in de zorg als elders, kunnen blijven bevoorraden met doeltreffende middelen.”

– Boekhoudkantoor De Factuurwinkel biedt gratis advies over steunmaatregelen. Zaakvoerder Luc Stijven heeft op de website een chatbot geïnstalleerd die zowel klanten als niet-klanten alle advies geeft. “Juist omdat er zoveel onduidelijkheid is, willen we ons steentje bijdragen door iedereen correct te informeren”, aldus Stijven.

– Online apotheek Viata heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de gezondheid in coronatijden. Maar liefst 35% van de bevolking is gedurende de lockdown bijgekomen. Er wordt meer gesnoept en minder gesport, vooral door verveling, stress en angst. De verkoop van weerstandsverhogende voedingssupplementen is bij Viata met 15 keer gestegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.