Nieuws Limburg En we zijn vertrokken… voor 600 nieuwe jobs

En we zijn vertrokken… voor 600 nieuwe jobs

En we zijn vertrokken… voor 600 nieuwe jobs

In Tessenderlo hebben ‘de officials’ symbolisch de eerste spadesteek gezet voor de bouw van het Europese distributiecentrum van de logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel. Zoals eerder aangekondigd gaat het om een investering van 61 miljoen euro en de creatie van 350 jobs. Bij een volgende uitbreiding zouden er nog eens 250 banen bijkomen.

Het is Weerts Logistic Parks, de logistieke vastgoedtak van Weerts Group, die de 61 miljoen op tafel legt voor de bouw van het distributiecentrum van 75.000 m² in Tessenderlo. Vervolgens zal Kuehne+Nagel het gebouw huren voor de lange termijn en hier een e-commerce hub en innovatiecentrum vestigen. Deze activiteiten hebben een potentieel van 350 nieuwe logistieke jobs.

De site zal volledig operationeel zijn eind oktober 2020. De mogelijke uitbreiding van dit gebouw met nog eens 45.000 m² kan stapsgewijs zorgen voor een totaal van 600 banen op de site. Alle instanties die een duit in het zakje hebben gedaan, zoals Provincie Limburg, POM Limburg, Locate in Limburg en Voka Limburg, zijn allemaal “zeer verheugd”, zo laten hun vertegenwoordigers optekenen. Laat maar knallen, die kurken!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.