Nieuws Limburg Encon (Genk) richt nieuw bedrijf op in Nederland

Encon (Genk) richt nieuw bedrijf op in Nederland

Encon (Genk) richt nieuw bedrijf op in Nederland

Het Genkse ingenieursbureau Encon, met specialisatie in energiezuinige toepassingen, gaat in Nederland van start met een autonome vestiging.

CEO Robin Bruninx: “De diensten die wij aanbieden bestaan nog niet bij Nederlandse bedrijven. De sector van de hernieuwbare energie is daar nu in volle ontwikkeling. Het ideale ogenblik om er met een zelfstandige afdeling te starten, meer bepaald in de regio van Arnhem.” Nederlander Ad Verbaas zal het kantoor leiden. Hij werkte eerder onder andere voor Alcatel in België, en heeft grote PV-installaties opgestart voor Scheuten Solar.

De stap naar het buitenland is ook positief voor Encon in Genk: “Met de uitbreiding in Nederland exporteren we niet alleen knowhow, maar kunnen we zelf ook extra kennis opdoen,” zegt Robin Bruninx nog. “Zo hebben de Nederlanders al heel wat ervaring op het vlak van ‘ketenefficiëntie’ terwijl dat bij ons nog maar pas van de grond komt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.