ENCON_03112010_TVG_0030-300×200

Encon is Limburgse kmo-laureaat

Het Genkse energie-ingenieursbureau Encon van Robin Bruninx is donderdagavond uitgeroepen tot de Limburgse kmo-laureaat van 2012. Encon haalde het in de finale van vier andere kandidaten. Speciale vermeldingen waren er voor Alrasol uit Wellen en Shopping Diepenbeek. Encon werd 10 jaar opgericht door Robin Bruninx (34). Sindsdien heeft het bedrijf al een behoorlijk parcours afgelegd en zijn de grootste bedrijven er klant. Tegen het eind van dit jaar wil het ‘eigen-aardige’ ingenieursbureau zo’n 40 man sterk zijn.

“Ons succes heeft te maken met onze focus op energie-efficiëntie”, zegt Bruninx. “Bovendien doen wij niet enkel de analyses en de studies, wij zorgen ook voor de uitvoering.” Encon heeft ook een nieuwe pijl op de boog. Het heeft een sensibilisieringscampagne voor bedrijven en hun medewerkers op poten gezet om zuiniger met energie om te springen.

Laureaat

Encon werd eerder al finalist van onder meer de Jonge Limburgse ondernemer (van JCI) in 2011. Gisteravond werd het ook uitgeroepen tot kmo-laureaat van Limburg, een organisatie van Unizo Limburg. Encon zal de Limburgse kleuren verdedigen tijdens de nationale finale.

Andere Limburgse finalisten waren ESI (Kurt Hensen), Hassotel/De Century (Dimitri Beckers), 2Pharma (Sven Martens) en Betonboringen Langers (Kris Langers).

Speciale vermeldigen waren er nog voor Alrasol in Wellen (Wim Schoubben, meest energiebewuste kmo) en Shopping Diepenbeek (René Willems, meest klantgerichte en best presterende kmo).DC Robin Bruninx van Encon.