Nieuws Limburg Enestia moet door zure appel bijten

Enestia moet door zure appel bijten

Enestia moet door zure appel bijten

Het farmaceutische verpakkingsbedrijf Enestia Belgium in Hamont-Achel, eigendom van het Ierse United Drug plc, heeft wat gas moeten terugnemen. Na een recordjaar 2010, waarin een winst van 1,3 miljoen werd geboekt, was boekjaar 2011 (afgesloten op 30/9) goed voor een verlies van 154.000 euro. Het vroegerer Klöckner Pentapack haalde bedrijfsopbrengsten binnen van 14,8 miljoen euro, terwijl dit in 2010 nog 17 miljoen was. De kosten bleven wel nagenoeg gelijk, en dit ondanks belangrijke besparingen. Het ontslag van een 8-tal werknemers, als onderdeel van een herstructurering, hapte een flink deel uit het budget. Er werken nu nog zo’n 116 mensen.

Helft omzet
2012 wordt een belangrijk jaar voor Enestia, aangezien de onderhandelingen over een nieuw contract met Besins Healthcare op de agenda staan. Deze klant vertegenwoordigt zowat de helft van de omzet, en hangt nog tot september 2013 vast aan het Hamontse bedrijf. Overstappen is voor Besins niet zo evident, aangezien de verpakkingen op maat worden gemaakt en de leverancier hiervoor belangrijke investeringen in technologie heeft gedaan. Maar zelfs als deze overeenkomst wordt verlengd, krijgt Enestia geen volumegaranties van Besins. Het bedrijf gaat dus spannende tijden tegemoet…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.