Nieuws Limburg Engie Fabricom rijft mega-opdracht in Lommel binnen

Engie Fabricom rijft mega-opdracht in Lommel binnen

Engie Fabricom rijft mega-opdracht in Lommel binnen

Na een Europese aanbesteding is de bouw van Kristal Solar Park in Lommel toegewezen aan Engie Fabricom. In oktober moeten de werken aan het grootste zonnepark van de Benelux van start gaan. Er zullen zo’n 300.000 zonnepanelen worden gelegd in het industriegebied.

Kristal Solar Park is een gigantisch project van LRM, Stad Lommel en Nyrstar. Voor wie er iets van kent: er zal 99 MWp opgewekt worden op een oppervlakte van 200 voetbalvelden. Het grootste zonnepark van de Benelux is goed voor 300.000 panelen, aangesloten door 2.200 kilometer kabels…

Het mag niet verbazen dat de grote jongens in de rij stonden om dit megaproject binnen te halen. Er waren 30 kandidaten. Dankzij de internationale prijsvraag is het budget alvast gekrompen met 34 procent. Hierdoor moet er 31 miljoen minder subsidies door de Vlaamse regering worden uitgekeerd.

De opdracht werd uiteindelijk toegewezen aan Engie Fabricom, dat in oktober al met de werken moet starten. “Hun voorstel valt veel goedkoper uit dan verwacht, en daar zijn we erg tevreden mee”, aldus Stijn Bijnens, CEO van LRM.

“Dit zonnepark kan genoeg groene stroom produceren om alle gezinnen van Lommel, Neerpelt en Overpelt te bevoorraden”, aldus de Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven. “Negen maanden na de start moeten de bouwwerken voltooid zijn, zodat we al in de zomer van 2019 er gebruik van kunnen maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.