Nieuws Limburg Enzo geeft pollepel van Dante door

Enzo geeft pollepel van Dante door

Enzo geeft pollepel van Dante door

Tegen het einde van dit jaar geeft Enzo Di Biase (62) na 32 jaar de uitbating van restaurant Dante in Genk uit handen. “Ik ga wat meer van het leven profiteren”, aldus de gekende horecabaas.

Enzo Di Biase deed zijn eerste horeca-ervaring op in de Italiaanse provincie Campobasso, waar hij 62 jaar geleden geboren werd. Na zijn verhuizing naar België werkte hij tot 1985 voor een patron, om nadien in Luik zijn eerste eigen restaurant te openen. “In september 1989 verhuisde ik naar Genk om er samen met mijn toenmalige vennoot Tony Fortunato, Dante te openen. Met succes. Onze klanten kwamen uit alle lagen van de bevolking, van werkmens tot topadvocaten en politici. Ook heel wat topsporters vonden hun weg naar hier. Meer dan eens hebben spelers en staf van Racing Genk een overwinning hier gevierd.”

In 1999 verloor zakenpartner Tony Fortunato het leven bij een zwaar verkeersongeval in Italië. Enzo stond er alleen voor, maar de zaak bleef goed draaien. “Vooral omdat we werken met competente mensen, die weten waar ze mee bezig zijn”, zegt hij. “Het vergde veel opoffering, maar het is bevredigend als je weet dat je werk geapprecieerd wordt. Toch is er een tijd van komen en van gaan. Daarom heb ik beslist ermee te stoppen en de zaak uit handen te geven. Ik ben moe en zou graag nog een beetje van het leven profiteren. Waar? In België en in Italië, het zal veel heen- en weer pendelen zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.