Nieuws Limburg EOS Bree (VanHool) tekent groot contract

EOS Bree (VanHool) tekent groot contract

EOS Bree (VanHool) tekent groot contract

De Belgische bussenfabrikant Van Hool, die met EOS Coach Manufacturing Company, ook een vestiging heeft in Bree, heeft via zijn Amerikaanse verdeler twee orders binnengehaald voor in totaal 510 bussen. De 210 luxevoertuigen zullen in België (Bree en Koningshooikt) worden gebouwd. Voor de 300 lagekost-bussen zal Van Hool een nieuwe buitenlandse vestiging oprichten in een lagelonenland, of daar een bestaande bussenbouwer overnemen. Een rechtstreeks gevolg van de hoge arbeidskost in België. Nog voor het einde van deze maand zal hierover een beslissing genomen worden. De buitenlandse vestiging is belangrijk om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in Amerika. “Zonder die belangrijke buitenlandse investering dreigde, op korte termijn, Van Hool’s aanwezigheid op de Amerikaanse markt in het gedrang te komen”, aldus uitvoerend bestuurder Filip Van Hool.

Het bedrijf benadrukt dat de buitenlandse expansieplannen geen invloed hebben op de tewerkstelling in ons land. De 200 busbouwers in Bree mogen dus op beide oren slapen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.