Nieuws Limburg Epihunter schiet raak in Australië

Epihunter schiet raak in Australië

Epihunter schiet raak in Australië

Het Hasseltse bedrijf Epihunter, dat met een app erin slaagt om stille aanvallen van epilepsie te detecteren, zet zijn veroveringstocht voort. Stichter en CEO Tim Buckinx heeft een contract afgesloten in Australië, waar ineens 35.000 patiënten de Limburgse toepassing zullen kunnen gebruiken.

Tim Buckinx, die zelf een zoon heeft met epilepsie en daarom de technologie ontwikkelde, richtte Epihunter op in 2017. De app is gericht op een specifieke doelgroep die leidt aan zogenaamde ‘absence’ aanvallen. Die worden zonder de technologie moeilijk opgemerkt, maar houden wel grote risico’s in. Vandaag gebruiken meer dan 150 families in België de Epihunter-toepassing. De uitbreiding situeert zich internationaal. Via een reseller heeft het Hasseltse bedrijf nu toegang gekregen tot 35.000 potentiële patiënten in Australië. Ook in Nieuw-Zeeland zal de app beschikbaar worden. Groot voordeel is dat het abonnement op de toepassing in deze landen wordt terugbetaald door het ziekenfonds.

De Hasseltse start-up zoekt voor de verdere groei overigens vers kapitaal. Een investeringsronde werd zopas opgestart. De middelen moeten zowel zorgen voor de verdere ontwikkeling van de toepassing (ook dokters en andere zorgverleners kunnen ermee aan de slag), als voor de internationale commercialisering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.