Nieuws Limburg Eplan geeft vast contract als hoofdprijs

Eplan geeft vast contract als hoofdprijs

Eplan geeft vast contract als hoofdprijs

Eplan in Lummen, gespecialiseerd in software voor automatisatie, heeft zopas een eigen versie van Belgium’s Got Talent georganiseerd. Studenten uit technische richtingen konden zich inschrijven voor een wedstrijd, waarmee ze een vast contract bij Eplan in de wacht konden slepen. Emiel Govaerts uit Ham ging met de lucratieve deal aan de haal.

“We willen studenten graag op een creatieve manier warm maken voor elektrisch ontwerp en engineering”, zegt Robby Doumen, Managing Director van Eplan Software & Services België. Daarom hebben we een olympiade voor engineering-studenten op het getouw gezet. Het is voor ons een perfect voorbeeld van onderwijs en industrie samen te brengen. We voorzien zelf opleidingsmomenten en ook op school worden de studenten klaargestoomd voor de wedstrijd. Op die manier willen we hen een stevige basiskennis meegeven, zodat zij goed voorbereid zijn op het bedrijfsleven. Want dat komt ook de industrie zelf alleen maar ten goede”, legt Robby uit.

In de wedstrijd, die over drie rondes verliep, werd zowel de theorie- als praktijkkennis van de deelnemers getest. UCLL-student Emiel Govaerts uit Ham kroonde zich tot uiteindelijke winnaar. Hij krijgt een vast contract aangeboden bij Eplan. “Zo willen we jong-afgestudeerden meteen de kans geven om aan de slag te gaan bij één van de grootste software en servicesbedrijven ter wereld”, aldus nog Robby Doumen. “Het is voor ons ook een perfecte manier om in te spelen op ’the war for talent’ die stevig woedt in de engineeringwereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.