Nieuws Limburg Er zijn enkele slechte, veel goeie, maar wie is dé allerbeste Limburgse Ondernemer van het Jaar?

Er zijn enkele slechte, veel goeie, maar wie is dé allerbeste Limburgse Ondernemer van het Jaar?

Er zijn enkele slechte, veel goeie, maar wie is dé allerbeste Limburgse Ondernemer van het Jaar?

Je hebt het beste product van dit, de mooiste realisatie van dat en slimste medewerker van ginder… maar: wie is nu dé enige echte Limburgse Ondernemer van het Jaar? Wie is nu dé bedrijfsleider die er in 2022 mijlenver bovenuit stak, zowel in aanpak als resultaat? Dat weten we als de enige echte Sinterklaas zijn biezen heeft gepakt: dus op 7 december…

De trommels om op te roffelen worden stilaan afgestoft, en klaargestoomd voor transport naar de ambtswoning van Gouverneur Lantmeeters in hartje Hasselt. Daar wordt immers op 7 december door Vlaams minister van Economie Jo Brouns bekendgemaakt wie met de allerhoogste eer mag pronken en de titel van Limburgse Ondernemer van het Jaar op zijn palmares mag schrijven.

De organisatoren, met name dit platform Made in Limburg en Het Belang van Limburg, zijn zéér zorgvuldig te werk gegaan bij de selectie van de kandidaten. Of beter: we hebben daarvoor bekwaam volk ingeschakeld, als daar zijn: David Derhaeg en Hannes Poelmans van Deloitte, die op basis van een hoop cijfertjes een eerste tros van duizenden kanshebbers genadeloos geëlimineerd hebben. Wie overbleef kwam in het selecte clubje van de longlist te staan, waarna de jury, onder deskundig leiderschap van Piet Pauwels, Decaan Bedrijfswetenschappen aan de UHasselt, er nog eens met de bijl doorheen ging om tot een kransje van 3 ultieme finalisten te komen. Wie dat zijn: dat verneemt u in de komende dagen, telkens met een mooi portret.

Mocht u denken dat de jury zijn huiswerk heeft gemaakt aan de hand van vogelpik en nattevingerwerk: niets is minder waar. Getuige de eminente juryleden, als daar zijn: Françoise Chombar (Melexis), Wouter Torfs (van de schoenen, geen familie van Tim), Thomas Leysen (voorzitter Mediahuis), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Sonja Willems (FIT), Robert Ceuppens (Concentra), David Derhaeg (Deloitte) én Luc Delagaye (Agfa).

In een aantal andere marathonzittingen werden ook alvast de eindlaureaten van de nevencategorieën in een gouden enveloppe gestopt: de Limburgse Starter van het Jaar, de winnaar van de Limburgse Klimaataward én de uitverkorene van de Life Time Achievement. Ook over die prestigieuze prijzen verneemt u weldra alles op deze pagina’s…


Vorige winnaars van dé Limburgse Ondernemer van het Jaar:

2015: Cor van Otterloo, Punch Powertrain
2016: Noël Essers, H.Essers (foto boven)
2017: André Knaepen, Cegeka
2018: Jean-Pierre Wuytack, Vandersanden Steenfabrieken
2019: Françoise Chombar, Melexis
2020: Joris Brams, Konings
2021: Jean Biesmans, Tectum

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.