Nieuws Limburg Ergonomie is meer dan een goede bureaustoel

Ergonomie is meer dan een goede bureaustoel

Ergonomie is meer dan een goede bureaustoel

Fulltime aan je bureau zitten, het vormt een hele uitdaging. Medewerkers moeten zich er goed voelen en ook op een gezonde en veilige manier aan de slag kunnen gaan. Dat betekent dat er niet alleen aandacht moet uitgaan naar de inrichting. Ook de ergonomie is belangrijk. En dat gaat veel verder dan een goede bureaustoel, weten ze bij Buropix.

In een vorig artikel las je reeds over het duurzame alternatief van Buropix voor plexiglas. Het resultaat is een coronaproof kantoor in een handomdraai. Maar het bedrijf uit Hamont-Achel heeft nog veel meer in huis. Een kantoorinrichting van A tot Z vormt de focus: een totaalconcept waarbij het esthetische en ergonomische aspect steeds hand in hand gaan.

“Onze visie is dat de inspanningen die wij verrichten, de totale beleving moeten versterken. Medewerkers moeten zich goed voelen op hun werk. En als je daar met behulp van de inrichting op kan inspelen, dan beïnvloedt dat in positieve zin niet alleen het concentratievermogen, maar ook de stress, de teamgeest en zo ook de productiviteit. Daar doelen we op”, zegt Rob Lukkesen, zaakvoerder van Buropix.

Vertrouwensband

In 2016 bijvoorbeeld kwam een Lommels bedrijf via een referentie bij Buropix aankloppen om hun nieuwe werkplekken in te richten. Het ergonomische aspect speelde daar een belangrijke rol. Dat hield degelijke bureaustoelen en eenvoudig verstelbare bureautafels in, maar evengoed akoestiek en verlichting. Akoestische panelen en verlichtingsarmaturen die zich aanpassen op het bioritme, boden de oplossing.

“Begin dit jaar lieten ze opnieuw van zich horen: ze zijn flink gegroeid en verhuizen naar een pand dat momenteel bestaat uit vier kale wanden. We hebben het vertrouwen gekregen om opnieuw de kantoorinrichting op ons te nemen, van begin tot einde. Daarbij regelen we ook de nutsvoorzieningen, plafonds, het schilderwerk, … Op die manier heeft de klant slechts één aanspreekpunt.”

Kwaliteit staat voorop

Een kantooromgeving upgraden naar een aangename, ergonomische werkplek vraagt om kennis en expertise. Met de decennialange ervaring van Rob Lukkesen heeft Buropix dat zeker al in huis. Maar ook de kwaliteit doet er toe. Als preferred partner van de Duitse kantoormeubelfabrikant Assmann zit ook dat snor.

“We werken met verschillende fabrikanten samen. Allemaal focussen ze erg op de ontwikkeling van nieuwe kantoorconcepten, waarbij NWOW, akoestiek en een aangename verlichting belangrijke elementen vormen. Zowel voor de klassieke kantoorruimten als open offices, flexwerkplekken en co-workingspaces bestaan hiervoor oplossingen. Topkwaliteit, waarmee we een topresultaat kunnen verzekeren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.