Nieuws Limburg Erik Schildermans koopt zijn ES Tooling terug

Erik Schildermans koopt zijn ES Tooling terug

Erik Schildermans koopt zijn ES Tooling terug

ErikSchildermansDag op dag zeventien jaar na de oprichting van ES Tooling (1996), heeft ondernemer Erik Schildermans zijn bedrijf teruggekocht van het Amerikaanse Dentsply. Deze multinational nam in 2008 zowel ES Tooling als zusterbedrijf ES Healthcare over, met hoofdvestiging op de Research Campus in Hasselt. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de fabricage van fijnmechanische onderdelen. Waar ES Healthcare vooral fijne implantaten maakt voor tandheelkundigen, maakt ES Tooling zeer precieze onderdelen voor onder meer de automotive-industrie, vliegtuigbouw, enzovoort.

ES Healthcare blijft bij Dentsply en houdt de gebouwen in Hasselt. Schildermans, die intussen ook druk bezig is met de bouw van het gigantische paardensportpark Sentower Park in Opglabbeek, zal voor ES Tooling een nieuwbouw optrekken in Genk. Alle veertien werknemers van dit bedrijf, verhuizen mee met de oprichter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.