Nieuws Limburg Erkend stoffeerder toont kunsten in atelier

Erkend stoffeerder toont kunsten in atelier

Erkend stoffeerder toont kunsten in atelier

Ja, ze bestaan gelukkig nog: de kleinschalige, ambachtelijke bedrijven waarin de zaakvoerder nog zelf de handen uit de mouwen steekt om volgens traditionele technieken kwalitatief vakwerk af te leveren. Eén van hen is Coenen-Vanlaer uit Hasselt, een stoffeerder die gespecialiseerd is in het opmaken van zetels. Het bedrijf werd onlangs door de federale overheid officieel erkend als ambacht.

Coenen-Vanlaer bestaat al sinds 1962. “Mijn vader heeft deze zaak opgestart en ik ben er zelf als 15-jarige ingerold”, vertelt David Coenen. “Van jongs af aan heb ik dus de oude stofferingstechnieken aangeleerd. We passen ze nog steeds toe, weliswaar binnen een moderne bedrijfscontext.”

Coenen-Vanlaer werkt voor particulieren die hun oude meubels in ere willen laten herstellen. “We zijn ook sterk actief in de B2B-markt, onder meer voor interieurbedrijven en voor klanten die bijvoorbeeld hun naam en bedrijfslogo op hun meubilair willen zien prijken.”

Het ambachtelijke karakter van het atelier heeft enkele maanden geleden geleid tot een officiële erkenning. “We moesten ons dossier van Erkend Ambacht gaan verdedigen voor een commissie van de FOD Economie”, legt de zaakvoerder uit. “Met goed gevolg, want de erkenning prijkt hier nu op de kast. We zijn er heel fier op, want voor onze klanten is het bevestiging dat we kwalitatief werk afleveren.”

Wil je zelf eens gaan kijken in het atelier van Coenen-Vanlaer? Ze zijn volgende zondag één van de 23 Limburgse deelnemers aan de Dag van de Ambachten. De hele dag zijn er overal interessante demonstraties en rondleidingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.