Nieuws Limburg Escape-rooms slaan zich virtueel door de crisis

Escape-rooms slaan zich virtueel door de crisis

Escape-rooms slaan zich virtueel door de crisis

Omdat het niet meer mogelijk is om fysiek een escape-room te bezoeken, hebben een aantal exploitanten de handen in elkaar geslagen om een virtuele versie op poten te zetten. Via de link The Big Pursuit kunnen de spelers corona-vrij van hun favoriete hobby genieten. De drijvende krachten hierachter zijn Robby Brans
van Lock US in Sint-Truiden en Bart Van Loon van 3910 seconds in Pelt en TrappedIn in Houthalen.

“Op dit moment nemen een vijftiental escaperooms deel aan het spel”, zegt Bart Van Loon. “Daar komen er dagelijks bij. Genoeg expertise dus voor leuke, interessante en uitdagende puzzels.”

Met The Big Pursuit, zoals het ontsnappingsspel heet, wordt de speler uitgedaagd op onderzoek te gaan naar een criminele bende die tijdens deze lockdownperiode haar focus van de ‘echte’ wereld naar het internet heeft verlegd. Zo worden elke dag nieuwe aanwijzingen en puzzels ter beschikking gesteld, verspreid over de websites van verschillende, bestaande escaperooms.

“Tot nu toe hebben we puzzels voorzien tot het einde van de paasvakantie. Wie de meeste puzzels in de snelste tijd kan oplossen, krijgt bovendien een cadeaubon die geldig is bij alle deelnemende escaperooms”, besluit Van Loon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.