Nieuws Limburg Essec doet nieuwe overname

Essec doet nieuwe overname

Essec doet nieuwe overname

De Limburgse Essec Group heeft na de recente participatie in Mediawave, nu ook de activiteiten en het personeel van HostYou overgenomen. Dit bedrijf, in 2002 opgericht door ondernemer Luc Van Esch, biedt diverse digitale diensten aan, zoals domeinregistratie, hosting, cloud-diensten, CMS-systemen, sms-service, enzovoort. Voor Essec Group is de overname een grote stap in het streven om een compleet aanbod van alle mogelijke digitale communicatievormen in portefeuille te hebben.

Luc Van Esch (foto), die ook na de overname aan boord blijft, legt uit: “We zijn al 15 jaar actief in het aanbod van cloud-diensten. Doordat Essec-BNS al eerder erg actief was in hosting, ondermeer door de eigen datacenters, zal dit voor beide partijen voor een schaalvergroting zorgen. Verder hebben we de laatste 5 jaar enorm hard gewerkt aan de ontwikkeling van het eigen Sycro-platform, een Content Management Systeem met inbegrip van e-commerce- en e-mailingtools. Dit platform is nu klaar voor verdere commercialisering, en daarin kan Essec Group bogen op jarenlange ervaring.”

De overname is voor Essec Group een strategische keuze. “Ons streven is om klanten te faciliteren in al hun vormen van communicatie, en dit op ieder moment en locatie en met alle devices”, zegt partner Bart Bylemans. “De uitbreiding van het portfolio met Mediawave en HostYou slaat een brug naar de niet-traditionele communicatievormen die een enorme impact op ons leven zullen hebben. Door onze gebundelde expertise zijn wij in staat om één oplossing te bieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.