Nieuws Limburg Essec en BNS fuseren tot grote Limburgse ICT-groep

Essec en BNS fuseren tot grote Limburgse ICT-groep

Essec en BNS fuseren tot grote Limburgse ICT-groep

Het Beringse telecombedrijf Essec gaat een fusie aan met het Hasseltse softwarehuis BNS. Zo ontstaat een nieuwe ICT-groep met 110 medewerkers en een geconsolideerde omzet van meer dan 25 miljoen euro. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt.

EssecEssec legt zich sinds 1977 toe op allerlei producten en diensten in telecom, zowel voor de individuele gebruikers via elf telefoniewinkels, als voor bedrijven en zorginstellingen. Zo heeft de spin-off Indigo Care een eigen afdeling in de VS. Het databedrijf BNS (Business Network Systems) heeft zich sinds 1991 toegespitst op zowel hardware als softwaretoepassingen zoals datanetwerken, servers, Microsoft-toepassingen en software op maat.

bart bylemans2
In de nieuwe structuur zullen de vier aandeelhouders van Essec (Peter Jans, Johan Deroy, Luc Achten en Mark Decat) en de enige aandeelhouder van BNS (Bart Bylemans, foto links) elk een evenwaardig deel in handen krijgen. Ze zijn door de fusie nog meer ambitieus. “Deze stap is belangrijk om ons groeiproces te versnellen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johan Deroy. “ICT en telecom zijn door technologische ontwikkelingen sterk naar elkaar toegegroeid. Deze fusie geeft dus veel mogelijkheden om integrale totaaloplossingen aan te bieden. We willen dan ook binnen drie jaar evolueren naar een omzet van 30 miljoen euro.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.