Nieuws Limburg Essec lanceert eerste verpleegster in de muur

Essec lanceert eerste verpleegster in de muur

Essec lanceert eerste verpleegster in de muur

IndigoCare, de healthcare-poot van Essec uit Beringen, heeft met een nieuwe toepassing hoge ogen gegooid op de internationale beurs Medica in Dusseldorf. Het gaat om een terminal die in de muur van een patiëntenkamer wordt ingebouwd. Een tablet in de muur, zeg maar, waarmee via een aanraakscherm de zorgverleners een elektronisch dossier kunnen opvragen, de medische toestand van de patiënt kunnen ingeven, de voorgeschreven medicijnen of allergieën bekijken, enzovoort. De patiënten in de kamer kunnen er foto’s op bekijken, activiteiten volgen en zelfs gewoon mee telefoneren. “Het aantal functionaliteiten van deze tablet wordt in de toekomst nog uitgebreid,” zegt Peter Jans, bestuurder bij Essec en verantwoordelijke voor de R&D.

Het was minister-president Kris Peeters, die in Dusseldorf de nieuwe toepassing van Essec officieel onthulde en aan het grote publiek presenteerde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.