Essec maakt bellen in buitenland veel goedkoper

Via een speciale app(licatie) van Essec en Alcatel-Lucent, wordt bellen vanuit het buitenland straks tot 77% goedkoper. In feite wordt je vaste telefoonlijn ingebouwd in je gsm. De app is donderdag door Essec in avant-première voorgesteld in Hasselt ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het bedrijf. "Met de nieuwe toepassing vervaagt het onderscheid tussen vaste en mobiele telefonie wel heel sterk," zegt Mark Decat van Essec. “Zo krijg je nog één nummer met alle faciliteiten van een vast én mobiel toestel."

Met de app kan je een oproep op de vaste lijn onmiddellijk via gsm aannemen, vanop afstand zien wie je op kantoor heeft proberen te bereiken, een ingesproken boodschap beluisteren, enzovoort. "Je kunt via de gsm ook probleemloos een vaste oproep doorschakelen naar een collega," zegt Mark Decat nog. “Maar het meest opzienbarende voordeel is dat de app op ingenieuze wijze het telefoneren van en naar het buitenland goedkoper maakt. En niet zo’n beetje: volgens onze berekeningen kan een oproep vanuit het buitenland naar een collega op het werk vanaf 1 juli tot 77% goedkoper worden."

De app kreeg de wat moeilijke naam ‘My Instant Communicator Mobile’ mee en richt zich voornamelijk op kleine en middelgrote ondernemingen. “De officiële lancering is geprogrammeerd op 1 juli. Voorlopig draait de app enkel op Android, het meest verkochte besturingssysteem voor mobiele toestellen. Later volgt ook Apple.”

Voorwaarde is wel dat het bedrijf beschikt over een telefooncentrale van Alcatel-Lucent... De aanschafprijs van de app bedraagt tussen de 80 en 100 euro.