Johan-Deroy-1

Essec richt nieuw bedrijf op

Telecomgroep Essec uit Beringen heeft zopas een nieuw bedrijf opgericht, waarin de activiteiten rond R&D, productie en export worden gegroepeerd. Onder de naam IndigoCare worden er meteen 2 entiteiten in het leven geroepen, met name IndigoCare Europe en IndigoCare USA, van waaruit ook de volledige internationale distributie zal gebeuren. Deze nieuwe structuur moet het bedrijf toelaten om de projecten beter te stroomlijnen en onder éénzelfde internationale benaming de buitenlandse activiteiten in de markt te zetten.

In Trinidad & Tobago zal IndigoCare overigens weldra een verpleegoproepsysteem leveren voor een lokaal ziekenhuis. Andere contracten die onlangs werden afgerond zijn die met het OCMW Genk voor het grootste woonzorgcentrum van België, en de volledige Europese telefonienetwerk van de Ierse bouwgroep CRH.

Om deze expansie te begeleiden werft Essec meteen 10 nieuwe specialisten aan. "Het gaat zowel om installateurs en System Engineers, winkelcoaches als commerciële projectverantwoordelijken," zegt bestuurder Johan Deroy. “Niet alleen de diploma’s zijn van belang, de opgedane ervaring is zeker een factor die meespeelt.”