Nieuws Limburg Essers bouwt nieuw hoofdkantoor in Genk

Essers bouwt nieuw hoofdkantoor in Genk

Essers bouwt nieuw hoofdkantoor in Genk

Logistiek dienstverlener H.Essers blijft in Genk. Ondanks de diverse faciliteiten die de groep overal ter wereld bouwt, komt het nieuwe hoofdkantoor van de groep op enkele meters van het oude. Volgende maand starten de werken aan een nieuw parkeergebouw op de huidige site in Winterslag, en medio volgend jaar gaat de spade voor het nagelnieuwe hoofdkwartier de grond in.

“Het is een bewuste keuze om dit in Genk te doen, we willen ons immers ook in de toekomst verankeren in Limburg”, aldus CEO Gert Bervoets. “In het nieuwe gebouw, dat een echte landmark aan de Transportlaan zal worden, kunnen in de toekomst 185 mensen aan de slag.”

De beslissing is een exponent van de grote groei die H.Essers internationaal doormaakt. “Met meer dan 10% per jaar”, zegt Bervoets. “Die expansie gebeurt zowel internationaal, met recente uitbreidingen in Italië, Denemarken en Roemenië, maar ook nationaal, met dit jaar de overname van containerspecialist Huktra in Zeebrugge, de opening van een eigen site in het Kluizendok in de Gentse haven, en de aanleg van Dry Port Genk.”

De groei vertaalt zich ook in een stijgend aantal medewerkers. “Niet in het minst voor ons hoofdkantoor, wat de nood aan meer infrastructuur voor deze collega’s duidelijk maakt,” legt CEO Gert Bervoets uit. “We doen dit bewust op onze bestaande site in Genk Noord. Deze is immers, mits een slimme indeling, groot genoeg om dit gebouw te realiseren. Op die manier ondersteunen we onze groei en garanderen we bijkomende werkgelegenheid.”

Parkeertoren met groengevel
De realisatie van het nieuwe kantoorgebouw zal in fases gebeuren. Zo wordt er vanaf begin november gestart met de bouw van een nieuwe, duurzame parkeertoren, op het perceel van de huidige personeelsparking. Deze toren zal vanaf mei 2019 plaats bieden aan 502 wagens, en wordt voorzien van een groendak, een groengevel en natuurlijke verluchting. “Op de begane grond voorzien we fietsenstallingen – meer en meer medewerkers komen immers met de fiets naar het werk, en daar willen we graag onze schouders onder zetten”, zegt de CEO. “We brengen hier trouwens nog een aantal extra diensten voor onze medewerkers in onder zoals de levering van pakjes, de strijkdienst enzovoort.”

Hoofdgebouw
“In juni 2019 voorzien we om, na het bekomen van de vergunning, te starten met de werkzaamheden van het hoofdgebouw zelf. Deze zullen maximum twee jaar in beslag nemen. Het gebouw wordt een echte landmark van 30 meter hoog. Door meer in de hoogte te bouwen, willen we elke vierkante meter zo goed mogelijk gebruiken.”

Het ontwerp van het complex gebeurde door architectenbureau Iglesias Leenders Bylois Architecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.