Nieuws Limburg Essers brengt room en zalm naar China

Essers brengt room en zalm naar China

Essers brengt room en zalm naar China

Transportbedrijf H.Essers uit Genk is er als eerste in geslaagd om gekoelde producten via Rusland naar exportlanden als China te vervoeren. Door de Russische boycot op voedingsmiddelen, was het tot dusver onmogelijk om via deze weg een aantal belangrijke afzetmarkten te bereiken.

‘Temperatuur-gecontroleerde embargo-goederen’, zo worden varkenslapjes, pudding, kabeljauwfilets en kaashapjes genoemd die worden tegengehouden om naar Rusland te exporteren. De boycot van Poetin (als wraak voor de Europese sancties omwille van de invasie in de Krim) heeft onder meer de Limburgse fruitsector zwaar getroffen. De Russische maatregelen houden ook in dat al deze verswaren niet over hun grondgebied mogen getransporteerd worden om bijvoorbeeld China, Korea of Thailand te bereiken.

Maar… zes jaar na de start van de opgelegde beperkingen, is transportbedrijf H.Essers erin geslaagd om -letterlijk- een doorbraak te bereiken. De Genkse logistieker heeft de Russen overtuigd om via het spoor toch een corridor vrij te maken. Daarvoor wordt op de wagons een speciale verzegeling aangebracht, die pas mag verwijderd worden als heel Rusland is doorkruist. Vanuit de stations in China kan H.Essers via vrachtwagens of andere treinen de goederen naar hun eindbestemming brengen.

“Dat er opnieuw railtransport van deze producten door Rusland mogelijk is, betekent eeen mooie opportuniteit voor bedrijven die willen exporteren naar China en andere landen”, zegt Hanno Reeser, Strategic Development Manager bij H.Essers. “De eerste testritten met zalm en room zijn alvast geslaagd. “Ondertussen zijn er een aantal nieuwe ladingen onderweg, deze keer met vers en bevroren varkens- en rundsvlees.”

H.Essers vervoert via dezelfde weg al vele jaren farmaceutische producten van en naar China. Dat aantal is al opgelopen tot 80 ladingen per week. Ook temperatuurgecontroleerde chemische producten (ADR) zullen weldra via deze route vervoerd kunnen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.