Nieuws Limburg Essers gaat drones gebruiken in magazijnen

Essers gaat drones gebruiken in magazijnen

Essers gaat drones gebruiken in magazijnen

De logistieke dienstverlener H.Essers uit Genk gaat weldra van start met experimenten om drones in te zetten. Meer concreet willen Hilde Essers en CEO Gert Bervoets de inventaris in de magazijnen opmaken met behulp van de onbemande tuigjes. In een interview met Trends zegt Bervoets dat de huidige manier om de stock te tellen, heel arbeidsintensief is. Essers heeft zowat een miljoen paletten in opslagruimtes staan, die manueel moeten geteld worden met een scantoestel. Een drone, die langs de rekken vliegt, zou die scanning kunnen overnemen. Het is in samenwerking met de Hogeschool PXL en andere partners dat H.Essers het experiment gaat uitdiepen en uitvoeren. Dit jaar nog zouden de eerste testvluchten moeten plaatsvinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Grote overname voor Genkse Foresco

De bedrijvengroep Foresco, gespecialiseerd in palletten en andere verpakkingsmaterialen, heeft de producent van golfkarton Corpack overgenomen. Daarmee krijgen Jan Ponnet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.