Nieuws Limburg Essers koopt zich in bij energiespecialist

Essers koopt zich in bij energiespecialist

Essers koopt zich in bij energiespecialist

EFO, de investeringstak van de familie Essers, heeft een belangrijke participatie genomen in ExtraPower, een West-Vlaams bedrijf dat onder meer fotovoltaïsche systemen op maat maakt, en de installatie van hoogspanningscabines en laadinfrastructuur verzorgt.

ExtraPower in Beernem werd opgericht in 2014 door Jannes Soutaer en Tineke Serru. De onderneming is gespecialiseerd in de engineering en de bouw van zonneparken, en zorgt ook voor het onderhoud, de renovatie en het herplaatsen ervan. ExtraPower telt op dit ogenblik 37 medewerkers en draaide in 2022 een omzet van 36 miljoen euro. Om verder te kunnen groeien in binnen- en buitenland, zochten de oprichters naar extern kapitaal. Dat werd nu gevonden in Limburg bij de familie Essers. Meer bepaald zal investeerder Essers Family Office (EFO) als externe partner toetreden.

De West-Vlamingen zijn er blij mee: “Niet in het minst vanwege de persoonlijke klik met Gert Bervoets, die zal bijdragen aan de verdere professionalisering van onze organisatie”, zegt Jannes Soutaer. “Trouwens, het hele team van H.Essers en de familie engageert zich om ExtraPower actief mee te helpen uitbouwen en zo te evolueren naar een pan-Europese speler. Het geeft ons een gevoel van een oprecht partnership, waarbij het familiale DNA en het ondernemerschap gegarandeerd blijven.”

Gert Bervoets, CEO van H.Essers, geeft de beweegredenen voor de investering: “Uiteraard sluiten we dit partnership met veel enthousiasme, en dit vanuit het sterke geloof in de toekomst van hernieuwbare energie. We hebben zelf al veel affiniteit met zonne-energie vanuit onze industriële tak, waar ExtraPower op aansluit. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we ons bestaande, industriële, Europese netwerk zullen inzetten voor de verdere ontplooiing te realiseren. Kortom, we vinden in ExtraPower een integere partner, die toelaat een langetermijn partnership uit te bouwen in de markt van de energietransitie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.