Nieuws Limburg Essers, Mobile Vikings en Enthion meest jeugdvriendelijk

Essers, Mobile Vikings en Enthion meest jeugdvriendelijk

Essers, Mobile Vikings en Enthion meest jeugdvriendelijk

Transportbedrijf H.Essers (Genk), telecomoperator Mobile Vikings (Hasselt) en evenementenbureau Enthion (Beringen) zijn door het webplatform Repsite.biz uitgeroepen tot meest jeugdvriendelijke werkgevers van Limburg. Ze scoorden het meeste punten bij een invullen van een enquête waarbij gepeild werd naar de initiatieven die ze nemen om jongere werknemers aan te werven en in dienst te houden.

“Door de krapte op de arbeidsmarkt kunnen jongeren kiezen bij welke werkgever ze aan de slag gaan,” stelt initiatiefnemer Werner Couck van Repsite.biz. “Het spreekt voor zich dat ze in dat geval opteren voor een bedrijf dat jongeren alle kansen biedt. De actieve belangstelling voor de Generatie Y is met andere woorden een belangrijke factor geworden in de ‘war for talent’. Ondernemingen die de instroom van dynamische werkkrachten niet willen barricaderen, zullen dus moeten investeren in hun reputatie naar dit jonge arbeidspotentieel.”

Campus Recruitment
Om jongeren een handje te helpen bij hun keuze, heeft Repsite.biz een enquête opgesteld die ondernemingen aan de tand voelt over hun jeugdvriendelijkheid. “De respondenten krijgen punten op basis van parameters zoals de mate waarin een bedrijf studieprojecten met scholen heeft lopen, stagiairs aan de slag heeft, aan campus recruitment doet of de verhouding van jonge werknemers op het totale aantal personeelsleden.”

Een 50-tal dossiers werd beoordeeld en verdeeld over 3 categorieën. “Bij de grote bedrijven waren we het meest onder de indruk van het Genkse transportbedrijf H.Essers,” aldus nog Couck. “Bij de middelgrote ondernemingen was die eer weggelegd voor telecomoperator Mobile Vikings en bij de kleintjes schoven we het evenementenbureau Enthion uit Beringen naar voor. Zij konden de beste bewijzen aanleveren voor hun openheid naar jonge werknemers.” Couck wil aan de scores geen prijs verbinden of er een waardeoordeel over uitspreken. “Het is gewoon een objectieve weergave, die we voortaan 2 keer per jaar zullen publiceren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.