Nieuws Limburg Essers nationale winnaar Leeuw van de Export

Essers nationale winnaar Leeuw van de Export

Essers nationale winnaar Leeuw van de Export

Voor een vol cultureel centrum van Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders de Leeuw van de Export toegekend aan H.Essers uit Genk. Het transport- en logistieke bedrijf met 32 vestigingen in 11 landen, vloerde de concurrentie met een ijzersterk dossier. Zo’n 84 procent van alle goederen die door de handen van Essers gaan, belanden in het buitenland. Met een omzet van 388 miljoen euro is dat een massaal volume. Essers stelt momenteel zo’n 3.390 mensen tewerk.

Vlaams minister-president Kris Peeters haalde in een commentaar het belang van export aan, met Essers als voorbeeld. “Het is trouwens geen toeval dat we deze editie van de Leeuw van de Export in Limburg organiseren,” zei Peeters. “Deze provincie is ontzettend zwaar getroffen. Met het SALK-plan hebben we een strategie uitgetekend om de provincie er opnieuw bovenop te krijgen. Ik kan u nu al zeggen dat de internationalisering van de Limburgse economie daarbij een prioriteit wordt. Wat dat is een recept dat tot succes leidt, zoals door Essers wordt bewezen.”

In de categorie van de bedrijven tot 50 werknemers won het bedrijf Medec uit Aalst. Zij maken apparatuur voor anestesisten, en voeren deze uit naar 93 landen. De Leeuw van de Export is een jaarlijkse prijs die het agentschap Flanders Investment & Trade uitreikt aan Vlaamse bedrijven die opmerkelijke exportprestaties hebben geleverd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.