Nieuws Limburg Essers schept 400 nieuwe jobs in Genk

Essers schept 400 nieuwe jobs in Genk

Essers schept 400 nieuwe jobs in Genk

De Limburgse logistieke groep H.Essers blijft in het nieuws. Het logistieke bedrijf kondigt immers één van zijn meest omvangrijke investeringen in zijn recente geschiedenis aan. De uitbreiding van de opslagruimte voor de divisie ‘Farma’ aan de Transportlaan in Genk, zal de komende vijf tot zeven jaar een investering vergen van ruim 50 miljoen euro en tot 400 nieuwe jobs opleveren.

“De uitbreiding is een gevolg van de groei van die afdeling,” legt topman Gert Bervoets van H.Essers uit. “De vraag van de farmaceutische sector naar opslag en logistieke dienstverlening is de voorbije jaren fors gestegen. Het is dan ook een van de strategische groeimarkten van de Groep H.Essers.”

Voor dit jaar heeft de groep H.Essers de omzet van de afdeling farma gebudgetteerd op 55 miljoen euro. In 2009 haalde de afdeling nog een omzet van 17,8 miljoen euro. De voorbije jaren werd ook de logistieke oppervlakte van de afdeling uitgebreid met 6.000 tot 10.000 vierkante meter per jaar. Daarbij werden ook een aantal bestaande ruimten omgebouwd tot ultramoderne opslagplaatsen. De investering die nu op het programma staat, voorziet in een bijkomende opslagruimte van ruim 70.000 vierkante meter op een totale grondoppervlakte van 120.000 vierkante meter. “De investering is in eerste instantie goed voor 230 nieuwe banen,” aldus Gert Bervoets, “maar in de komende vijf tot zeven jaar kan het gaan over ruim 400 jobs, zowel arbeiders, bedienden als chauffeurs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.