living plates the poolhouse

Eten in 4D? Alle zintuigen worden geprikkeld…

Eten doe je met je smaakpapillen én je ogen. In het nieuwe concept dat zopas op Corda Campus is gelanceerd, wordt daar een beleving van geur, wind, projecties, licht, geluid en andere prikkels aan toegevoegd. “Het diner, waar bedrijven op kunnen intekenen om hun medewerkers of beste klanten een unieke ervaring te bieden, is meer een verhaal. Een verhaal dat wordt verteld en je samen met je tafelgenoten beleeft”, zegt Manon Melotte, woordvoerder van organisator The Poolhouse.

De creatieve hub The Poolhouse heeft het concept ‘Living Plates’, of ‘levende borden’ gelanceerd. Het wordt omschreven als een 4D-restaurantbeleving, die de gasten nooit zullen vergeten.

Meer concreet: “Vanuit de Corda Studio’s wordt gastronomie naar een hoger niveau getild door de unieke combinatie van culinaire verfijning, technologie en storytelling”, zegt Brecht Boelen, mede-woordvoerder van het concept. “Het resultaat is een meeslepende 4D-dinerervaring die alle zintuigen prikkelt. We maken van ‘uit-eten’ een multisensorische reis met projecties, licht, geluid, geureffecten en zelfs wind, die samenvloeien tot een verhaal dat de gasten helemaal meesleept. Elk gerecht wordt zorgvuldig afgestemd op de visuals en soundscapes, waardoor smaak en beleving hand in hand gaan.”

De aangeboden diners kunnen worden beleefd in een voorgeprogrammeerd thema, namelijk de vier seizoenen. Maar ook maatwerk, in het thema van het bedrijf dat gasten uitnodigt, is perfect mogelijk. “Voor productlanceringen of merkbelevingen wordt de volledige omgeving, van projecties en lichtregie tot sound design, op maat ontworpen”, zegt mede-woordvoerder Manon Melotte. “Zo brengen we de identiteit van een merk tot leven op een manier die écht bijblijft.”

Er wordt gewerkt met vaste cateraars: De Barrier en Traiteur MAS, maar ook andere cateraars met zin in een creatieve uitdaging zijn welkom om hun idee uit te werken.