Nieuws Limburg Ethias (Hasselt) behaalt 35 procent meer winst

Ethias (Hasselt) behaalt 35 procent meer winst

Ethias (Hasselt) behaalt 35 procent meer winst

Ethias, met een belangrijke regionale zetel in Hasselt, wist de winst voor belastingen in de eerste helft van dit jaar met liefst 35% op te trekken tot 134,2 miljoen euro. Voor het hele jaar heeft Ethias zo’n 230 miljoen gebudgetteerd. Daarmee zit de verzekeraar dus meer dan op koers.
ethias gebouwZoals het er nu voor staat moet Ethias van die winst wel 82,7 miljoen aan de kant zetten. De Nationale Bank verplicht de verzekeraars momenteel om een buffer aan te leggen tegen de extreem lage rentevoeten van tegenwoordig. Blijft dus een winst van 51,5 miljoen euro. Maar ook dat is 30% meer dan een jaar eerder.

Premies

De premie-inkomsten deden het goed in de sector van de schadeverzekering stegen tot 856 miljoen euro. In de sector van de levensverzekering was er echter een daling met 12% tot 559 miljoen euro. Toch wil Ethias binnenkort een nieuwe Tak23-levensverzekering (gekoppeld aan beleggingsfondsen) lanceren om de de sector van de levensverzekeringen nieuw leven in te blazen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.