Nieuws Limburg Eureka: Limburgs bedrijf kan mondmaskers desinfecteren

Eureka: Limburgs bedrijf kan mondmaskers desinfecteren

Eureka: Limburgs bedrijf kan mondmaskers desinfecteren

Een uitstekende oplossing voor het tekort aan beschermende mondmaskers, is om ze te hergebruiken. Maar dan moeten ze uiteraard volledig virusvrij kunnen gemaakt worden. “Verschillende tests hebben aangetoond dat onze mobiele Phileas-toestellen perfect geschikt zijn om de mondmaskers ter plaatse te decontamineren”, zegt Peter Van Eylen van GreenX uit Houthalen-Helchteren.

Ondernemer Peter Van Eylen, die bio-ingenieur in de voedingstechnologie-microbiologie is, heeft de afgelopen dagen niet stil gezeten. Als oplossing voor het tekort aan beschermingsmiddelen, heeft hij verschillende testen uitgevoerd om te zien of de Phileas-toestellen, die GreenX verdeelt, inzetbaar zijn om mondmaskers te decontamineren. Oorspronkelijk worden deze toestellen gebruikt om laboratoria, zorginstellingen, winkels, wachtruimtes of voertuigen voor 100% te desinfecteren. Maar nu wil hij dus nog verder gaan.

“We hebben testen opgezet om de meest effectieve manier te vinden om mondmaskers te ontsmetten”, zegt hij. “Zo werden de mondmaskers onder andere op verschillende manieren opgehangen of neergelegd om na te gaan welke positionering het meest efficiënt was. Na elke behandeling met de Phileas werd onderzocht of er nog resten van de oorspronkelijke besmetting aanwezig waren. Deze testen lieten zien dat het gebruik van Phileas en de technologie van ‘droge mist’ uiterst geschikt is om mondmaskers te decontamineren op grote schaal, zeker voor de erg schaarse FFP2-maskers.”

“Bijkomend voordeel is dat de Phileas-toestellen mobiel zijn en hierdoor zeer snel kunnen worden ingezet”, aldus nog Van Eylen. “Een afgesloten ruimte, een ophangsysteem voor de mondmaskers en elektriciteit: meer is er niet nodig om mondmaskers te decontamineren voor een veilig hergebruik.”

De ondernemer maakt zich sterk dat met zijn toepassing ook beschermpakken, brillen en andere beschermingsmiddelen kunnen ontsmet worden voor hergebruik.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer