Nieuws Limburg Europa Hotel overgenomen en omgevormd

Europa Hotel overgenomen en omgevormd

Europa Hotel overgenomen en omgevormd

Ondernemer Emile Geurts heeft onlangs het gekende Europa Hotel in Genk gekocht. Hij deed er de nodige aanpassingswerken in functie van een behoefte in de vastgoedmarkt: het verstrekken van comfortabele logies aan arbeiders die hier tewerkgesteld zijn.

“Je kan er niet omheen dat een belangrijk deel van de knelpuntberoepen in onze provincie wordt ingevuld door werknemers en zelfstandigen uit Polen of Bulgarije,” aldus Emile Geurts. “Omdat deze mensen gesteld zijn op basiscomfort, kunnen ze bij ons gewoon een hotelkamer boeken, die hen alle faciliteiten biedt. Het moet daarom geen grote luxe zijn, maar toch apprecieert men dingen zoals een wasmachine, een douche op de kamer, een ontspanningsruimte of een poetsdienst. Vanuit mijn andere bezigheden in het vastgoed, stelde ik vast dat er op dat vlak slechts een heel beperkt aanbod is. Niet in het minst omdat grote huizen waarin men al eens arbeiders onderbrengt, vaak niet over alle vergunningen als logementshuis beschikken.”

JobAt huisvesting van buitenlandse werknemers Emiel Geurts 437901En dus aarzelde Emile Geurts niet toen enkel maanden geleden het Europa Hotel aan de Sledderloweg in Genk te koop kwam te staan. “We hebben meteen een aantal verfraaiingswerken doorgevoerd en het sterrenniveau teruggebracht van 3 naar 1. Alles is piekfijn in orde, met een bemande receptie, poetsdienst, elektronische beveiliging,… Voor amper 87,5 euro per volledige week, kunnen de arbeiders -maar ook alle andere gasten- hier een bed boeken. De 19 kamers in ons hotel hebben 2 tot 4 bedden per kamer, zodat ook arbeiders die in 1 ploeg werken, eventueel een kamer kunnen delen.”

Emile Geurts merkt dat de formule aanslaat. “De bezetting van ons hotel is nu al redelijk goed. De gasten zijn tevreden en boeken telkens extra weken. Ze vinden dat ze hier na een zware dagtaak, echt thuiskomen. En zo bieden we voor heel wat hardwerkende mensen een ideale oplossing aan.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.