Nieuws Limburg Europa subsidieert logistiek in Limburg

Europa subsidieert logistiek in Limburg

Europa subsidieert logistiek in Limburg

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen (POM’s) van Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben een succesvol programma afgerond waarmee ze de afgelopen 3 jaar een flinke boost hebben gegeven aan de Vlaamse logistieke sector. Tijdens een afsluitend persmoment in Hasselt werd verteld dat de 2 miljoen subsidies onder meer zijn gegaan naar buitenlandse aquisitie, opleiding in logistieke beroepen, ecologische sensibilisering en de optimalisering van grensoverschrijdende goederenstromen.

Het zogenaamde InterPOM Project Logistiek kan met voldoening terugblikken op de talrijke acties voor de ondersteuning van onze logistieke bedrijven. Het ging onder meer om de uitbouw van logistieke infrastructuur, het creëren van extra ruimte voor logistieke ondernemingen (aan het Albertkanaal bijvoorbeeld), opleiding van specifieke logistieke profielen en het bundelen van goederenstromen. Ook innovatie, marketing en acquistie kwamen aan bod. Gedeputeerde Marc Vandeput, die ook voorzitter is van POM Limburg: “We hebben ervoor gezorgd dat de acties van de verschillende provincies, die uiteraard specifieke provinciale accenten bevatten, zoveel mogelijk op elkaar afgestemd zijn en elkaar aanvullen.”
POM Limburg zette via de organisatie van een Logistieke Roadshow in China vooral in op internationale acquisitie met focus op Jiangsu, de Chinese provincie waarmee Limburg een economisch samenwerkingsverband heeft afgesloten. Voorts werd door POM Limburg speciale aandacht besteed aan het creëren van extra ruimte voor logistiek in het kader van het Economisch Netwerk Albertkanaal en aan het bevorderen van de instroom in logistieke opleidingen en beroepen via de promotie- en sensibiliseringscampagne Move Your World. Die had als doel om laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs in Limburg te laten kennismaken met logistiek en hen warm te maken voor logistieke opleidingen en beroepen.

Het InterPOM Project Logistiek kon rekenen op financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, dat hiervoor 785.000 euro vrijmaakte. De totale projectkost bedroeg bijna 2 miljoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.