Nieuws Limburg Europe Twintile vindt onderdak bij Metrotile

Europe Twintile vindt onderdak bij Metrotile

Europe Twintile vindt onderdak bij Metrotile

De producent van metalen dakpanelen Twintile uit Opglabbeek is overgenomen door de Tongerse sectorgenoot Metrotile. “Deze overname is complementair aan onze activiteiten, en laat toe om onze dienstverlening te optimaliseren, vooral in Nederland en Scandinavië”, aldus Sergio Canini van Metrotile.

Europe Twintile, zoals het bedrijf heet, behoorde tot de Kingspan-groep (voorheen Joris Ide). Gezien de metalen dakpanelen voor huizen een niche is, vindt men het interessanter om deel uit te maken van een marktleider in die niche. Blijkt die toch wel enkele kilometers verderop in Tongeren te liggen…

Een mooie aanvulling op het aanbod van koper Metrotile. “We hebben in het verleden een strategische keuze gemaakt om de Belgische markt links te laten liggen en de focus te leggen op markten met meer potentieel”, zegt Sergio Canini. “Op deze strategie hebben we onze producten afgestemd. Dit terwijl Europe Twintilezich initieel heeft afgesteld op de Belgische markt en buurlanden, en daardoor een geavanceerde ‘powder coating’-lijn voor gladde pannen in gebruik heeft. Dit is een interessante aanvulling op ons gamma en markten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.