Nieuws Limburg European Application Award voor Vansichen (Hasselt)

European Application Award voor Vansichen (Hasselt)

European Application Award voor Vansichen (Hasselt)

Vansichen Lineairtechniek uit Hasselt, leverancier van lineaire componenten en projecten voor machinebouw, werd zopas door het Duitse Bahr Modultechnik uitgeroepen als winnaar van de European Application Award 2012. De onderscheiding werd veroverd door de productie van een toepassing voor Heraeus Electro Nite in Houthalen-Helchteren, raar genoeg dus ook een Limburgs bedrijf. Bahr Modultechnik vond de ontwikkeling van Vansichen, een systeem waar Heraeus nauwkeurige metingen mee kan doen, zo innovatief, dat alle andere Europese challengers het moesten afleggen.

“Dit systeem moest aan zeer specifieke eisen voldoen,” vertelt zaakvoerder Maxime Vansichen. “Naast de vereiste snelheid en precisie, had onze projectdienst heel weinig ruimte om de beweging te laten gebeuren. Door standaard onderdelen op een nieuwe manier te verbinden, zijn onze mensen er in geslaagd om aan alle klanteneisen te voldoen op een economische manier.”

Vandaar dat Vansichen uit handen van Frank Bahr zelf de prijs in ontvangst mocht nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Houthalen-Helchteren
Houthalen-Helchteren

Timmers neemt fabrikant in Duitsland over

De Limburgse familiale groep Timmers, gekend onder de bedrijfsnaam TCS, heeft het Duitse bedrijf Wilhelm Spiess overgenomen. Beide ondernemingen zijn… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.