Nieuws Limburg Europese subsidie opent nieuwe deuren voor UgenTec

Europese subsidie opent nieuwe deuren voor UgenTec

Europese subsidie opent nieuwe deuren voor UgenTec

UgenTec is één van de twee Belgische bedrijven die een toelage hebben ontvangen uit het Europese fonds Horizon 2020, dat high-potential KMO’s ondersteunt. Met de beurs, die 50.000 euro waard is, komt het bedrijf van Wouter Uten en Tom Martens meteen in aanmerking voor een tweede fase, waar tot 2,5 miljoen euro kan uitgekeerd worden. Met het geld zal UgenTec haalbaarheidsstudies voor de verbreding van de toepassingen voor de internationale markt financieren.

Van de 506 aanvragen voor het fonds werden er amper 36 goedgekeurd, waarvan dus 2 uit België. UgenTec, de Hasseltse scale-up die software voor DNA-analyse verspreidt, mag dus heel fier zijn. “Tot op heden opereerden we in de klinische diagnostiek, met testen voor tientallen verschillende virale en bacteriologische infecties bij mensen”, zegt Managing Partner Tom Martens. “Onze oplossing, FastFinder, wordt in veel diagnostische omgevingen wereldwijd gebruikt.”

Nu wil UgenTec echter ook de markt buiten de klinische diagnostiek verkennen. “Met de beurs, ons aangereikt door subsidie-adviseur MINT, willen we uitzoeken welke andere markten nog interessant kunnen zijn voor UgenTec”, aldus Martens. Er wordt gedacht aan testen voor zadenveredeling, dierengezondheid, farmacie, waterdiagnose, enzovoort.

De toekenning van de subsidie betekent automatisch dat UgenTec nu kan meedingen naar de grotere pot van middelen voor ‘fase 2’. “Hier variëert de subsidie van 500.000 tot 2,5 miljoen euro, en zelfs meer”, weet Tom Martens. “Daarna volgt dan fase 3, met name de commercialisatie, waar ook heel wat mogelijkheden voor ondersteuning liggen.”

Een belangrijke stap dus voor UgenTec, dat de ambitie naar marktleiderschap op wereldniveau dichterbij ziet komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.