Nieuws Limburg Eurosped werkt door: 77 jobs gevrijwaard

Eurosped werkt door: 77 jobs gevrijwaard

Eurosped werkt door: 77 jobs gevrijwaard

Enkele weken geleden sprak de rechtbank in Hasselt het faillissement uit van transportbedrijf Eurosped in Sint-Truiden. “Een materiële vergissing”, zegt zaakvoerder Pascal Delcour. “We zijn onmiddellijk in beroep gegaan tegen die uitspraak en hebben nu gelijk gekregen. Het faillissement is dus ingetrokken en wij mogen gewoon verder werken.”

Eurosped is een gekende transporteur, die op groepsniveau 77 mensen tewerkstelt. “Dat we plots in de lijst van de faillissementen stonden, kwam als een totale verrassing”, reageert zaakvoerder Pascal Delcour nu. “Je hebt geen idee wat dat teweeg heeft gebracht. We hebben ons langs alle kanten wekenlang moeten verdedigen om hier tegen in te gaan. Uiteindelijk heeft het Hof van Beroep in Antwerpen nu beslist dat het om een ‘materiële vergissing’ gaat, waardoor ons faillissement is ingetrokken. We mogen dus de rug rechten en er vol goede moed tegenaan gaan.”

Operationeel is er niets veranderd bij Eurosped. “Van de 77 personeelsleden is er eentje vertrokken, terwijl de rest volledig achter het bedrijf is blijven staan”, aldus nog Delcour. “Ik ben enorm blij dat we het team aan boord hebben kunnen houden en de lopende opdrachten zijn blijven uitvoeren. We keren nu terug naar de normale situatie en kunnen deze bizarre weken helemaal achter ons laten. Onze klanten mogen er gerust in zijn: Eurosped is helemaal up & running!”

Intussen ontvingen we een vraag tot rechtzetting van de rechtbank zelf. Persrechter Frank Vennekens stelt: “BV Eurosped Belgium werd op 24 juni 2021 gedagvaard in faillissement. Dit werd nu dus niet ‘plots’ uitgesproken, maar ongeveer 9 maanden na dagvaarding en nadat de zaak herhaaldelijk was uitgesteld om na te gaan in welke mate BV Eurosped Belgium haar schuld zou afbouwen. Bovendien besliste het Hof allerminst dat het hier om een ‘materiële vergissing’ van de rechtbank ging. In het arrest staat het tegendeel: de uitspraak van het thans bestreden vonnis berust niet op een materiële vergissing”, besluit de persrechter van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.