ruben janssen eurosys

EuroSys haalt grootschalig raamcontract binnen

ICT-leverancier EuroSys uit Houthalen-Helchteren werd zopas aangeduid aan winnaar van de Europese aanbesteding voor het leveren van ICT-materiaal aan alle provinciale scholen in Vlaanderen. Eerder haalde EuroSys-afdeling YES.be ook al het order van de katholieke scholen binnen.

Alle onderwijsinstellingen van de Vlaamse provincies kunnen voortaan voor de aankoop van hun ICT terecht bij EuroSys, een gevolg van het het binnenhalen van het raamcontract dat via een Europese aanbesteding was uitgeschreven. Het is de afdeling YES.be, die specifiek werd opgericht om de scholen te bedienen, dat EuroSys de bestellingen zal uitvoeren. De opdracht past in het project Digisprong, een investeringsprogramma van de Vlaamse overheid om de digitalisering van het onderwijs te versnellen.

Bij het uitbouwen van een degelijke ICT-infrastructuur komt veel meer kijken dan alleen de aankoop van laptops... Joeri Rubens, Sales en Marketing Manager bij EuroSys legt uit: "Alleen al door het aantal leerlingen kan de ICT in heel wat scholen nog het best worden vergeleken met die van een groot, internationaal bedrijf. Vaak gaat het om honderden, soms zelfs over meer dan duizend laptops. Dan is niet alleen een goede prijs voor een uitstekende laptop belangrijk, maar ook de dienstverlening en een goede en snelle ondersteuning voor onderhoud en herstellingen. Als onderdeel van EuroSys heeft YES.be uiteraard veel ervaring in het leveren van grote volumes aan bedrijven, en dat komt hier goed van pas."

Het raamcontract geldt voor maximaal 4 jaar. Eerder wist het Limburgse bedrijf ook de scholen van het katholiek onderwijs (DOKO) binnen te halen.