EuroSys_Afbeelding

EuroSys laat printen en duurzaamheid hand in hand gaan 

Hoeveel papier vliegt er in jouw bedrijf door de printer? Dat zal niet weinig zijn want de afgelopen jaren is het aantal prints allesbehalve gedaald. Niet echt duurzaam dus, tenzij je ter compensatie een heleboel bomen zou planten. Al kan je die bomen ook gewoon laten staan door minder te printen. Met behulp van enkele slimme tools en advies op maat helpt EuroSys bedrijven daarbij. “Goed voor het milieu én voor de portefeuille”, klinkt het.

Moeten we de printer van de werkvloer verbannen? Zeker niet. Maar we kunnen er wel duurzamer mee omspringen. Met nieuwe toestellen bijvoorbeeld. Die zijn ecologisch in verbruik en vaak samengesteld met gerecycleerde materialen. EuroSys werkt daarvoor samen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

“We moeten er niet flauw over doen: iedere vorm van ICT en printen is niet duurzaam”, vertelt Danny Verdonk, duurzaamheidsmanager bij EuroSys. “Daarom is het aan ons om duurzame oplossingen aan te bieden die er voor zorgen dat er minder verbruik is, zowel op vlak van energie als op vlak van kosten.”

Duurzaam printen

EuroSys biedt meer dan alleen de fysieke apparatuur. “In plaats van een standaardoplossing aan te bieden, nemen we een adviesrol op. We bekijken op maat welke optimalisatie het beste is en integreren daarbij ook tools die het aantal prints bij bedrijven moeten inkrimpen”, aldus Danny Willekens, Document Solutions Consultant EuroSys. “Meer en meer bedrijven zijn ook vragende partij om hun printafvalberg te doen slinken.”

“Een mogelijkheid is PaperCut om gemakkelijk en automatisch de printactiviteiten te controleren en te beheren. De tool analyseert afdrukopdrachten op de printserver en past de regels van jouw printbeleid toe. Zo kunnen we bijvoorbeeld instellen dat een document vanaf 10 pagina’s standaard rectoverso en in zwartwit wordt geprint.

Gebruikers kunnen dat overrulen, maar die drempel is zo al hoger”, legt Peter Frederix, Document Solutions Consultant EuroSys, uit. “Wordt er twee keer eenzelfde printopdracht uitgevoerd, dan kan het systeem aan de gebruiker de vraag stellen of er werkelijk tweemaal moet worden afgeprint of dat dit een fout was.”

Voorbeeld zijn

Naast het faciliteren van duurzaam ondernemen, wil EuroSys ook zelf een voorbeeld zijn voor haar klanten. Het afgelopen jaar werd dan ook hard gewerkt aan nieuwe businessmodellen, nieuwe services en nieuwe samenwerkingen. Vandaag maakt duurzaamheid deel uit van het DNA van EuroSys. Je leest er alles over in het Duurzaamheidsverslag 2022 via deze website.

Benieuwd wat de meest efficiënte oplossing voor jouw printpark is? Klik hier.

Dé partner bij uitstek voor gelukkige en veilige digitale werkplekken.