Nieuws Limburg EuroSys neemt LB Computers in Zonhoven over

EuroSys neemt LB Computers in Zonhoven over

EuroSys neemt LB Computers in Zonhoven over

Het Zonhovense ICT-bedrijf LB Computer Systems komt in handen van EuroSys uit Houthalen. LB werd 17 jaar geleden opgericht door het echtpaar Inge Stelten en Luc Bednarek. Tegenwoordig is het een gereputeerd bedrijf met 40 medewerkers die samen een omzet van 7 miljoen euro halen. LB is vooral bekend van zijn open technische dienst in zijn verkooppunt en showroom in Zonhoven, waar zowel particulieren als kleinere zelfstandigen terecht kunnen. Een formule die EuroSys alvast wil overnemen in de andere winkels van de groep.

ES LBCS“Neen, de overname was geen noodzaak,” zeggen Stelten en Bednarek in koor. “Vorig jaar groeiden we nog met 25%. Maar de samenwerking biedt zoveel groeikansen die we niet kunnen laten liggen. Zo kunnen onze klanten voortaan mee profiteren van het eigen datacenter van EuroSys in Brussel.”

“We dachten dat we stevige concurrenten waren,” vult Mark Lens aan. “Totdat we vaststelden dat op een totaal van 2.500 businessklanten er slechts 25 gemeenschappelijk zijn.”

Alle medewerkers van LB worden mee overgenomen. Het bedrijf behoudt zijn naam en eigenheid. Inge Stelten en Luc Bednarek worden opgenomen in het directieteam van de overkoepelende groep. Die bestaat nu uit 220 ICT-specialisten, goed voor een omzet van 40 miljoen euro. EuroSys zoekt nog 30 tot 40 nieuwe mensen in 2013.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.