EuroSys: til je bedrijf naar een hoger level dankzij modern workplaces

Steeds meer bedrijven staan open voor een digitale transformatie en het gebruiken van een set aan digitale tools. EuroSys ondersteunt bedrijven in de omschakeling naar deze nieuwe manier van werken. “Microsoft 365 laat toe om plaatsonafhankelijk te werken, data te delen en bevat zelfs een set van security features die al je gegevens beschermt”, zegt Joeri Rubens, sales en marketing manager bij EuroSys.

EuroSys ondersteunt bedrijven in het proces van digitalisering en automatisering. “Bedrijven houden ervan om in een cloud te werken. Werknemers loggen vaak vanop afstand in met hun eigen toestel”, zegt Sandro Tupitti, Cloud Specialist bij EuroSys. “Ook als je met freelancers of externe gasten werkt is het handig om samen te werken. Met Microsoft 365 kan dat omdat je eender waar en op elk moment aan al je gegevens kan.”

Modern workplaces

Tal van bedrijven schakelen over van een klassieke server naar modern workplaces. “Bedrijven willen documenten delen met medewerkers, leveranciers of externe consultants”, zegt Joeri Rubens. “Het is vaak een uitdaging om dit alles op een gebruiksvriendelijke en veilige manier te doen. Wij begeleiden en trainen gebruikers tijdens het traject van digitalisering”, vult Sandro Tupitti aan.

Plaats- en toestelonafhankelijk werken wordt belangrijker. “In Microsoft 365 kunnen bedrijven samenwerken via Sharepoint of Teams. Ook hun mailbox en een eventuele telefooncentrale via Teams zit bij in het pakket. Los van alle mogelijkheden is er ook een betere beveiliging. Dankzij een volledige waaier aan beschikbare security features kan je inloggen via een tweetrapsverificatie, is er een permanente beveiliging van je gegevens om virussen, spam en phishing tegen te gaan en kan je ervoor zorgen dat gevoelige informatie de organisatie niet kan verlaten”, zegt Joeri Rubens.

”Microsoft 365 is een kostenbesparende opportuniteit voor bedrijven en heeft tal van mogelijkheden”, vertelt Sandro Tupitti. “Processen zoals de uitrol van nieuwe toestellen kunnen geautomatiseerd worden. Door abonnementsformules per gebruiker worden kosten automatisch gespreid en heeft de organisatie een goed voorspelbare TCO. Het bedrijf kan veel gemakkelijker IT-budgetten inschatten en moet geen rekening houden met onverwachte kosten, grote periodieke investeringen of vervangingen voor alles wat in de cloud draait.”

Microsoft Azure

“Microsoft 365, de modern workplace oplossing van Microsoft, draait in de cloud, achterliggend in tal van grote datacenters die geografisch verspreid over de hele wereld”, zegt Joeri Rubens. “In deze datacenters kan je ook terecht voor Microsoft Azure, een platform waar je als organisatie software, data of diensten kan onderbrengen, zodat je dit niet meer zelf op eigen servers moet voorzien. “Als bedrijf moet je daardoor niet instaan voor het ontdubbelen van je volledige eigen infrastructuur om een hoge bedrijfszekerheid te bekomen. In deze datacenters kan rekenkracht, opslag, connectiviteit & backup volledig ontdubbeld worden afgenomen.”

Azure kan ook perfect hybride ingezet te worden. “Voor sommige bedrijven met specifieke software of bepaalde productieomgevingen is het niet altijd mogelijk om volledig in een cloud te werken”, zegt Sandro Tupitti. “Azure kan hybride gebruikt worden naast het gebruik van lokale servers. Zo kunnen ook deze bedrijven deels overschakelen naar de cloud. Met behulp van Azure Site Recovery kunnen we ook een volledige cloud-omgeving klaarzetten zodat in geval van grote calamiteiten de IT kan worden opgestart in de cloud. Bij EuroSys staan we je bij in elke stap richting digitalisering.”

EuroSys begeleidt bedrijven in hun digitale transformatie via een breed aanbod van innovatieve oplossingen.