EuroSys_Afbeelding

EuroSys zoekt IT’ers die meebouwen aan hun ambitieuze en duurzame toekomst

Voor EuroSys is the war for talent al jaren aan de gang. De ICT-sector kampt met schaarse profielen en IT-profielen behoren tot de knelpuntberoepen. Het IT-bedrijf uit Houthalen-Helchteren zet dan ook de nodige acties op poten om het juiste talent aan te trekken. “De afgelopen tijd hebben we stevig ingezet op onze Employer Branding. We willen duidelijk laten merken wie we zijn en waar we als bedrijf voor staan”, vertelt Sonja Palmans, CFO en HR Manager bij Eurosys.

De afgelopen tijd merkte Sonja Palmans op dat sollicitanten gericht solliciteren omwille van wie EuroSys is als bedrijf en wat EuroSys doet. “Dat maakt de kans op een match veel groter”, legt Sonja uit. “Wanneer je bij ons solliciteert proberen we de potentiële werknemer al kennis te laten maken met onze bedrijfscultuur door de communicatielijnen kort te houden. Zo heeft een toekomstige collega al goed meegekregen wie wij als bedrijf zijn. Dit merken ze ook meteen op bij de sollicitatiegesprekken. We communiceren open en transparant en zorgen voor een gemoedelijk sfeer”, aldus Sonja.

Open bedrijfscultuur

Sinds 2018 werkt EuroSys volop aan een welzijns- en gezondheidsbeleid voor hun medewerkers. Zo werd Thijs De Boevere aangesteld als Happiness en Culture Coach om mee te werken aan een open bedrijfscultuur en teamleaders te trainen op de juiste communicatieskills. “Daarenboven proberen we er voor te zorgen dat nieuwe medewerkers zich zo snel mogelijk thuis voelen bij ons”, doet Thijs uit de doeken.

De flexibiliteit rond thuiswerk draagt ook bij aan een bedrijfscultuur waar vertrouwen voorop staat. “Het is voor ons enorm belangrijk om de nodige aandacht te geven aan de work-life balance van onze werknemers. Zo kan elke medewerker steeds bij iedereen terecht. En als er zich een probleem voordoet, wordt er onmiddellijk naar een oplossing gezocht”, aldus Thijs.

Duurzaamheid in het DNA

Naast een informele werkomgeving, hecht het IT-bedrijf ook veel belang aan duurzaamheid, op vlak van milieu en maatschappij. Zo tekende EuroSys in op het charter van VOKA duurzaam ondernemen dat ervoor zorgde dat hun gebouwen CO 2-neutraal zijn en zetten ze al sinds 2020 in op elektrische wagens. “De Tesla Model 3 is onze standaard bedrijfswagen. Op die manier proberen we ook het talent op de markt te overtuigen om voor EuroSys te kiezen”, sluit Sonja af.

Op dit moment zoekt EuroSys voornamelijk naar technische profielen. Van Cloud Engineer tot System- en Support Engineer. Via EuroSys - Jobs (recruitee.com) kan je alle vacatures terugvinden.

EuroSys begeleidt bedrijven in hun digitale transformatie via een breed aanbod van innovatieve oplossingen.