Nieuws Limburg Evenveel snacks over toonbank bij Van Zon

Evenveel snacks over toonbank bij Van Zon

Evenveel snacks over toonbank bij Van Zon

Horecaleverancier Van Zon uit Hamont-Achel heeft vorig boekjaar opnieuw goed gepresteerd. Er werden vanuit de vestigingen in Hamont, Beringen en Kampenhout precies evenveel hamburgers, loempia’s en vleeskroketten verkocht als 12 maanden eerder. De omzet van de belangrijkste vennootschap, Horeca Van Zon, werd gehandhaafd op 44,5 miljoen euro. Ook de andere vennootschappen, waarin onder meer de inkoopcentra, de transportactiviteiten en het onroerend goed zijn ondergebracht, presteerden in dezelfde lijn. De groepsomzet schommelt hierdoor rond 50 miljoen euro.

Gezonder
Toch is er een belangrijke evolutie merkbaar in het assortiment. “Vanuit onze cash & carry bieden we een ruimer pakket aan verse producten aan, zoals vlees, groenten, fruit en vis,” zegt gedelegeerd bestuurder Marion Van Zon. “Daarmee spelen we in op een duidelijke vraag van de klanten naar verse en gezonde etenswaren. We profileren ons steeds sterker als een totaalleverancier van alle horecabenodigdheden, waarbij de klanten alles onder één dak kunnen vinden.”

Crisis voorbij
Hoewel voeding doorgaans weinig crisisgevoelig is, heeft Van Zon toch de impact van de recessie gemerkt. “Mensen zijn iets meer thuis gebleven in plaats van op restaurant of naar de frituur te gaan,” merkt Marion Van Zon op. “Dat heeft onze groei een beetje vertraagd. Maar begin 2011 heeft die trend zich opnieuw gekeerd, zodat we mooie vooruitzichten hebben voor de rest van dit jaar.”

In de familiezaak, die werd opgericht door Gerard Van Zon en nu wordt geleid door de 3de generatie, werken zo’n 85 mensen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.