Nieuws Limburg Ewals en Essers nemen voortouw in logistieke planning

Ewals en Essers nemen voortouw in logistieke planning

Ewals en Essers nemen voortouw in logistieke planning

e-Logistics Control, onderdeel van Ewals Cargo Care in Genk, heeft een tool ontwikkeld om voor klanten het meest kost-effectieve transport te bepalen. TES, wat staat voor Tactical Engineering Solution, kan berekenen welke verladers samen kunnen werken. Zo wordt onder meer nagegaan wat de meest geschikte locatie is voor een overslagpunt en welk type transport (weg-, spoor-, of zeetransport) het meest aangewezen is. Daarbij kan TES zelf de goedkoopste keuze maken uit meerdere transporttypen: directe transporten (door-to-door), transporten via strategische overslagpunten of “milkruns” waarbij 1 vrachtwagen verschillende laad- en lospunten aandoet. Deze innovatie is een prachtig instrument voor Ewals, aangezien de verladers zowel hun kosten als carbon footprint verlagen.

Nog in Genk, zit ook Group H.Essers niet stil om voortdurend een hogere efficiëntie na te streven. Zo wordt er als stichtende partner van System Alliance Europe, gretig gebruik gemaakt van mogelijkheden die de andere 50 partners in 26 landen bieden om via groupage van vrachten, de krachten te bundelen. In het eerste kwartaal van 2012 steeg het aantal leveringen van het netwerk tot 850.000, een toename van meer dan 8%. Dankzij bijkomende kwaliteitscriteria is bovendien de klantentevredenheid toegenomen tot 94,2 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.