Nieuws Limburg Ex-kandidate voor NMBS-top aan de slag in Diepenbeek

Ex-kandidate voor NMBS-top aan de slag in Diepenbeek

Ex-kandidate voor NMBS-top aan de slag in Diepenbeek

Ellen Joncheere, de voormalige topvrouw van afvalverwerkingsbedrijf Sita, is de nieuwe CEO van Fremach in Diepenbeek. Het bedrijf is actief als spuitgieterij en lakkerij voor allerlei onderdelen, voornamelijk voor de automobielindustrie. Ellen Joncheere was vorig jaar nog in het nieuws toen ze op de shortlist stond om in opvolging van Marc Descheemaeker de nieuwe baas van de NMBS te worden. Johan Vande Lanotte moest echter naar een plan B overstappen toen bleek dat Joncheere niet de vereiste diploma’s had.

ellen joncheereBegin dit jaar verliet ze de Sita-groep onder druk van de christelijke vakbond, die sprak van een vertrouwensbreuk. Maar Standard-voorzitter Roland Duchâtelet heeft haar snel daarna opgevist om Fremach International te gaan leiden. De Diepenbeekse onderneming is in volle expansie, en dit naar goede gewoonte van Duchâtelet, op erg internationaal niveau. Zo beschikt Fremach over vestigingen in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Slovakije en China. Volgens cijfers van het persagentschap Belga werken er we­reld­wijd 1.800 mensen voor Fremach, van wie on­ge­veer 300 in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.