Nieuws Limburg Ex-manager Circuit Zolder start nieuw bedrijf

Ex-manager Circuit Zolder start nieuw bedrijf

Ex-manager Circuit Zolder start nieuw bedrijf

Thierry Deflandre, die tot 2015 aan het hoofd stond van Circuit Zolder, heeft een nieuw bedrijf voorgesteld. Zen Car wil eind volgend jaar 200 elektrische wagen bezitten die als deelauto zullen verhuurd worden. De lancering gebeurde -niet toevallig- bij Officenter (Christa Jouck).

Thierry Deflandre maakt zelf al 8 jaar gebruik van een elektrische deelwagen en is daar laaiend enthousiast over. In die mate dat hij als bestuursvoorzitter van Zen Car zopas het nieuwe businessconcept voorstelde. “We kiezen voor state-of-the-art elektrische voertuigen met elk hun eigen laadpaal”, zegt hij. “Het is daar dat de wagen wordt opgehaald en terug afgeleverd. Dit is het zogenaamde ‘station based’-autodelen.”

Niet toevallig vond de lancering plaats bij Officenter, deze keer in Vilvoorde. “De co-working-omgeving van Officenter is een uitstekende plaats om elektrisch rijden en autodelen te introduceren”, aldus nog Thierry Deflandre. “Het geeft de kans aan de bedrijven om zonder grote drempel te beginnen met het vergroenen, en de nieuwe mobiliteit ten volle te beleven.”

Zen Car, wat staat voor Zero Emission en Zero Noise, is heel ambitieus. “Het doel is om onze huidige vloot te verdubbelen tegen eind volgend jaar en 200 elektrische deelauto’s in Vlaanderen in het verkeer te brengen. Binnen de 3 jaar willen we tot de top 3 behoren van de organisaties voor autodelen in Vlaanderen, en natuurlijk willen de nummer 1 zijn op het vlak van elektrisch autodelen.”

Het was Vlaams minister van Energie Bart Tommelein die het project kwam inhuldigen. Hij krijgt het laatste woord: “We streven in Vlaanderen naar een toekomst met enkel nog zero-emissievervoer. Maar dat realiseer je niet in één dag. Als de Vlaming via een autodeelproject kan kennismaken met elektrisch rijden en er vertrouwen in krijgt, is dat een enorme plus. Elektrisch autodelen is een echte win-win: minder vervuilende uitlaatgassen en minder auto’s op de weg, wat zorgt voor minder files.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.